Некролог на бългаското бъдеще

26 ноември 2007

Бъдещето на България

Бих сложил дебела черна рамка на снимката да наподобява „некролозите“ по цигарите, които също така развалят наборите, както примера на чалга бранша. Та ето резултата въпреки 11 – те години безплатно обучение (поне се представя за 17 годишна, а и предполагам учи в гимназия…), това момиче се е превърнало в… се е превърнало в…. не знам, нямам думи.
На всичкото отгоре е качила снимките си в популярни сайтове и очаква момченца на акъла й да я обсипят с комплименти и т.н.
Незнайно защо се „заядох“ с лицето от ляво. Реших да й направя забележка за непристойните снимки. Вярно, по малко груб начин, но понякога и от това има нужда. Ето и разменените коментари:

И к’во печелиш като се снимаш така? – Внимание? – Значи не си толкова хубава и на улицата не ти отдават достатъчно… Ако това е бъдещето на България, ще се изселя в Антарктида!

off ne mi se zanimava kvoto iska6 si misli boli ma fara det go nqmam horskotoo mnenie sled moito pogrebenie

Хванем бас, че над 80% от хората мислят същото. Комплексирано момиче с нужда за внимание. Много внимателно избира как да се снима, за да прикрие колкото се може повече недостатъци. Честито – спечели няколко пъпчасали 13 годишни, които се самозадоволяват на снимките ти… Успех…..

awe pi4 kakto iskam taka 6te se snimam ne che ti si krasif.. taka 4e vij parvo sebe si i togava govori za drugite

На живо ще изглеждам по – добре от теб… А и да ти кажа няма да оцелееш само с банални снимки по сайтове. Аз гледам да изтъквам другите си качества пред това, примерно, колко ми е бицепса…
Между другото едно 13 годишно чекиджийче каза, че си те бива – enjoy (радвай се, чувствай се поласкана, наслаждавай се)

offf ti ne si me vijdal… i veche.. se praish kat me vidish na jivo togava govori

Нали те виждам – деградирал човек. При условие, че толкова копнееш за твоите 15 минути слава, защо имаш само две снимки? И двете в една и съща поза. Не си мисли че погледът ми се „забива“ в ханша ти или гръдният ти кош. Макар и с лошо качество, снимките издават…..

awe prestanii we kazah ti horskoto mnenie sled moito pogrebenie (finger) ТиЯ ДеТ нИ мЪ ТъРпЪт зНаЯт КъДе Да сИ гУ НаВрЪт И кОйТо зА ЯкА Ни мЪ нАмИрА зДрАв0 Ф ГъЗъ Дъ сИ гУ нЪвИрЪ!!! i ne mi se zanimava s glupaci kato teb

Смятам да подмина горните редове без коментар. Нямам думи. Ако беше само тя – както и да е, но като нея много… ;(
Сигурен съм, че много от Вас биха потърсили проблема в чалгията или в американската поп култура навлязла у нас, но едно евентуално решение на наболелият проблем би било в пъти по – полезно. Предложения?

Advertisements

24 Коментари “Некролог на бългаското бъдеще”

 1. piblock Says:

  Наистина не ми е много ясно какво точно те притеснява в снимката.
  а)Тялото си е нейно (вероятно и gsm-a или камерката с която се е снимала също)
  б)Сайта на който са качени вероятно има някаква политика по отношение на снимковия материал, която очевидно не е нарушена (щом не са я свалили).
  в)Ти имаш право да гледаш или да отвърнеш поглед от тези снимки.
  г)Един от основните приоритети на 13 годишните е да зяпат и да лъскат.
  В заключение мога да кажа само, че тези снимки не се вписват в стандартната ми представата за некролог.

 2. Sky Says:

  Това е поколение с много объркани ценности. Преход, социални комплекси може би. Те търсят своето място под слънцето било то с разюздан секс преди още да имат менструация или прозводство на семенна течност, било с алкохолни оргии и всичко това им вдига самочувствието, усещат се силни, могъщи, велики. Но реалността ще ги прасне по тиквите още като завършат училище и естествения подбор ще отхвърли негодните и тези, които не са успели да преодолеят периода на тежкия пубертет.
  Според мен няма какво да се направи. Домашното влияние е много важно на тези години,някой неспирно да им показва грешките и глупостите с надеждата нещо да ги засегне. Но на много семейство не им е първа грижа това…а би трябвало.

  Трябва да им се покаже, че нищо от това което вършат няма да им помогне, а напротив – ще ги довърши и ще изкриви визията им за света.

  А горната мацка ще се уреди в живота, ще си намери спонсор-банкомат, че го чука и ще каре мерджанче. А ние дето четяхме и учихме ще си бацаме за по 300-400лв и ще ни е зле.

 3. Eneya Says:

  Заял ис се грубо. Трябваше да започнеш от друг ъгъл и може би по-интересни неща щяха да излезнат в диалога.
  Хммм, американската поп-култура много влияе, с нейното налагане на тялото като основен талант и атрибут на жените. Само че там много се търсят също и интелигентността и пробивността – те са на пиедестал не по-малко от красотата на тялото. А тук сме взели само птрицателната половина.
  Тъжно.
  Какво можем да направим? Ами точно ние нищо не можем да направим. Ако станем учители, рпеподаватели, родители, тогава имаме възможност да влияем. А тук… като гледам момиченцето… Малка, глупава и с голямо самочувствие за собствената си личност, което обаче е крехко. Жалко.

 4. ssk Says:

  @piblock,
  Да тялото си е нейно, да снимките са одобрени, но дотук със съгласията.
  Ако проста така отвръщаме поглед и не обръщаме необходимото им внимание и ги оставим да си провалят живота не трябва ли ние да се чувстваме виновни, заради бездействието си? Ако имаше висок обществен морал подобни „пропадания” на моите връстници би били рядкост.
  А колкото до некролога… е аз имам предвид така наречените некролози по цигарените кутии, които оказват какво може да стане ако злоупотребите.
  @sky,
  за нас (на 16 съм) гореописаните практики са един вид гордост и ежедневие. Пропусна само рушенето на собственост и тормозеното на малцинствата.
  @Eneya,
  да така е заядох се и то грубо. Може би наистина подход от типа: „Дръж приятелите си близо, а враговете още по!” би бил по ефективен, в крайна сметка сега съм баннат от нея и не можем да си продължим така интересната дискусия…
  Интересно ми е само в какво ще се превърне тази крехка личност, когато порасте ако не си намери баткото? Примери от жизненият ви опит?

  П.п. Сега се сетих за една статия за така наречените лолитки:
  http://mihaelina.com/blog/2007-11-08/%D1

 5. paro Says:

  Като бях на 17 и аз си правех подобни снимки. Само че не по прашки, защото сигурно няма да ми стоят много добре. Макар че има и доста хубави мъжки модели, така съм чувал де 😉 Ти като си бил в пубертета, не те ли е избивало нанякъде? Мисля, че нормалните хора това правят – стават суетни, искат да са харесвани, искат да се шиб*т, стискат си акнето, бягат от училище, слушат чалга(някои от нещата и сега са неразделна част от ежедневието ми:)). Това е хубаво според мен. Много по – добре е, от колкото да почнат да се друсат (трева може), да обърнат резбата или да подпалят кухнята, просто за да видят как гори.

  П.С. Случайно да имаш и някакви нейни голи снимки? :):)

 6. Сокол Пепелянов Says:

  Ssg, ти си на 16. Аз съм на 25, и без да искам да звуча като баща ти, не мислиш ли, че все още ти е рано да даваш оценки кой е пропаднал и кой – не? Интелектуално ми звучиш няколко обиколки пред връстниците си, kudos. Но все още не си толкова врял и кипял, не си се сблъсквал с достатъчно човешки съдби и многообразието на живота, за да можеш само по две снимки да кажеш за някой какъв е в момента и какъв ще е след 10 години.
  Аз дори съм склонен да смятам точно обратното на това, което ти твърдиш. Най-вероятно тя далеч не е кучката, за която се представя и иска да е; най-вероятно тя е съвсем обикновено момиче, съвсем нормално. Но американската култура, вече добре дошла и у нас, повелява, че или си като всички останали или си аутсайдер. И тъй като за едно момиче това е още по-неприятно, отколкото за едно момче, ражда се поредната „кучка” – с дрехите, стойките, лафовете.
  Разбира се, тази е кучка само в кавички. Истинската кучка те води за носа, без да се усетиш, тя винаги е в контрол на ситуацията, твоите мисли и емоции. И тя много добре знае, че това се постига с дипломация, а не чрез замерване с бомбастични фрази. Затова и тя ги избягва умело, защото биха й отнели водещата роля.

 7. NRG Says:

  Аз не бих се хвърлял да определям момичето като деградирало, само заради тези две снимки. Сега за комплексирането – самият факт, че снимките са качени в интернет, говори че явно търси чуждото удобрение, но според мен единствените коментари, които ще се появят след такива снимки са: „Ставаш“ или „С удоволствие бих те….“ освем ако това, всъщност не е търсеният ефект, но все пак решението си е нейно.

 8. AmyLee Says:

  За съжаление останаха много малко нормални хора въобще.Естествено – ние сме свободни хора, живеем както си искаме…..А сега да ви питам вие на това живот ли му викате?Живеем във време,което само по себе си е нож с две остриета.а отсреща сме ние.Вече говоря от позицията на тийнейджърка.Ние, момичетата сами избираме как и с какво да се снимаме.Но общо взето се стига до два случая – нормални снимки в цял ръст или пък портретни такива или другата крайност – разголени мадами с 10 санта грим, при които не личи на 16 ли са или на 30.И в двата случая има хора, които ще отсекат „комплексарка“ и за едната и за другата.Изборът си е наш – аз лично не бих се разголила….но това си е мое мнение.Има обаче още нещо, което ме подразни – ОТГОВОРЪТ на нападките….клишета,преписани от нета.(ТиЯ ДеТ нИ мЪ ТъРпЪт зНаЯт КъДе Да сИ гУ НаВрЪт). Това ме води до заключението, че това конкретно момиче няма мнение за себе си и…..съжалявам за думите си, но най-вероятно няма такова за каквото и да е друго.ЕТО тук съм съгласна с мнението на Станислав – ТОВА НАИСТИНА Е некролог!!!!! И не толкова заради снимката – всичко написано доказва бързата и безвъзвратна морална и умствена деградация на тийновете.ХОра – ако правите нещо поне като ви питат отговаряйте адекватно!!!Мислете поне малко /най-вече момичетата/…..Вие хубаво се правите на какви ли не….АМА И ДА ВИ ОТИВА!!!……

 9. egasimus Says:

  ахахахх, ново двайсе
  абе, люде, вий честно ли се впечатляваате от подобни изгъзици?

 10. Nikola Says:

  Хем като бях на твоята възраст сигурно съм мислел като теб, хем ме сърби да ти задам един въпрос:
  това момиче разрешило ли ти е да публикуваш снимките й в блога си? Защото ако не е си в нарушение…

 11. ssk Says:

  Всъщност си прав, но съм я уведомил, а и не нарушавам правата на сайта: Impulse.bg не носи отговорност относно публикуваните снимки и информация от потребителите, нашата проверка се изчерпва напълно с това дали снимката или информацията отговаря на нашите правила.

 12. Nikola Says:

  това че impulse.bg не носи отговорност не означава, че ти не носиш. Но щом девойчето знае, че си и публикувал снимката няма страшно 🙂

 13. Енеа Says:

  „Ако имаше висок обществен морал подобни „пропадания” на моите връстници би били рядкост.“ Наистина ли го вярваш това? Няма такова нещо като висок морал, има само лицемерие :). Не само пуберите са идиоти, които мислят само за чифтосване и алкохол. Истината е, че повечето от тях порастват и стават „големи“ идиоти, които отново мислят само за чифтосване и не знам от кого очакваш да наложи този висок обществен морал.
  Готино е, че си идеалист и определено това е по-добрата алтернатива пред горесниманата. Но не се вживявай толкова в ролята на съдник, а по-добре вложи тази енергия в нещо по-позитивно и приятно за теб.

 14. Deadwing Says:

  С тези снимки няма да привлеш вниманието на никое свясно момче,а ако мислиш,че тези в Амор са такива – тогава проблема е изцяло твой.

 15. Legion Says:

  „Аз съм на 25, и без да искам да звуча като баща ти, не мислиш ли, че все още ти е рано да даваш оценки кой е пропаднал и кой – не? “ Написано от Сокол Пепелянов.

  Да беше приложил съвета към себе си, добре щеше да е. Защото май на теб ти е по-рано да даваш оценки, отколкото на ssk.

  Аз лично се опасявам, че това, което е подхванало въпросното момиче е много по-страшно от постването на две разголени снимки в нета, ако изобщо е била съгласна на тях, а не е накарана насила да ги направи, съдейки от физиономията и, която защо ли не грее от щастие.

 16. Мерв Says:

  Хубаво е, че има хора на 16 години, които могат и да мислят…

  А това, че хората с морал са лицемери е просто смешно. Не е така, човек без идеали е просто едно животно, звяр. Не и човешко същество. Много глупава история, значи ако си тъп чалгар, тичаш след някакви леки момичета си ок, но ако търсиш нещо ценно в живота си, значи си лицемер? Просто се чудя на някои хора, може би и те просто в мисленето си не с апо различни от това момиче.

  И аз принципно не мисля, че е някаква курва, наистина обикновено момиче, и то доста тъпичко, на коеот родителите трябва да нашокат репата, разбира се предполагам, че родителите имат пръст в тъповатото й излъчване. Не знам, не мога да преценя, но пич, ти бъди идеалист, и винаги търси съвършенството. Малките дребни хора, за които това е лицемерие, всъщност са истинските лицемери…

  Поздрави!

 17. Здравко Г. Says:

  Моляяяя тая е поне на 12 бе леле е гати от толко малки ли почват….Баси аз на 12 пъзели редих и играх на не се сърди човече :О

 18. Aelita Says:

  А ти като си толкова „свестен“, що се заяждаш с децата по сайтовете? Аз лично смятам, че мадамата си е много готина и може да се снима както си иска. Това, което не одобрявам, са опитите ти да я унижаваш с противни приказки от рода на „значи не си толкова хубава и на улицата не ти отдават достатъчно“, „комплексирано момиче с нужда от внимание“ и „избираш как да се снимаш, за да си прикриеш недостатъците“. Сори, ама при това положение и аз бих те напсувала и баннала, както е направила тя. Гледай си твоите проблеми и не се занимавай с чуждите – всеки сам си избира как да живее.

 19. djan Says:

  kak da imam pove4e komentari v impulse

 20. Натали Says:

  Не изчетох всички коментари, но прочетох цялата статия, като начало искам да кажа, че и снимките дори са крадени, до колкото виждам, ти сам каза, че имала само две, а на тези две цъвти логото на друг сайт под логото на сайта в който сте разговаряли. И другото, което мен ме мъчи е, че започнаха и по заведенията да излизат почри в същия вид в, който е това същество на снимката.

 21. TOM Says:

  Абе мойто момче.. ти си на същото ниво,като тая мацка. Жалкия ти опит да се направиш на изискан и еродиран човек.. е доста плосък и смешен за мен ! Ако трябва аз да ти направя един психологически профил ,какъвто ти си направил на момичето ще ти кажа : Ти страдаш от липса на внимание,имаш поведенчески проблеми и липса на контакти с другия пол. Живееш в измислен свят и трябва да потърсиш профсеионална помощ!

  доц. д-р Пламен Ангелов Цоков

 22. ssk Says:

  Ако реша непременно ще се обърна към вас. А предвид различните имена (Том, Пламен, това което ви е email-a) вие може би страдате от някакво раздвоение на личността. Всичко останало написано в коментара Ви съм съгласен, че ви приляга чудесно. 😉


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: