История от училище?

1 септември 2008

Излиза преди няколко дена професор Божидар Димитров пред камерите на „Тази Сутрин“ по БТВ. Освен, че изказва мнението си и за проекто закона за иманярството той накратко споделя разкрити от него през годините  грешки в историята, която днес заема място в учебниците. Оповава се на „индийски, ирански и прочее“ източници. Смята също, че ще отнеме 30 – 40 години, преди информацията да се осъвремени.

Въпросът който аз си задавам е кое трябва да знаем аз и моите връстници. Да учим по учебниците и да се заблуждаваме, после да отидем на матура, на изпит и да се справим блестящо с грешни иначе отговори или да знаем много, но когато дойде време за университет да не влезем, защото не сме достатъчно добре запознати със старата и грешна информация изисквана от нас?

Който желае да чуе думите на професор Димитров могат да го намерят влизайки в сайта на BTV и пишейки в полето за търсене – „История“.

Advertisements

4 Коментари “История от училище?”

  1. longanlon Says:

    тоя професор конкретно, страда от националистическа мегаломания и исторически халюцинации. кофтито е, че много хора му се връзват.

  2. Daggerstab Says:

    А титлата „професор“ е, ъ-ъ, преувеличение, освен ако междувременно не е тръгнал да преподава в някой ВУЗ – виж тук.

  3. kanew Says:

    Б.Димитров-френския ключ в българския обществен живот. На каквато и гайка да го сложиш, започва да пее „Разтегни Андрей акордеона“


  4. […] Истината е, че почвам училище с лека апатия към образованието, макар и с хъс да седна най после и да уча… Някак си след лятната ваканция ми е все едно за това, че учим глупости, че програмата ни е правена по абсурдни правила, че даскалите ни не влизат в часовете… Забравих за учителските стачки, за грешките в учебниците, за закритите училища, за евентуално грешната информация в учебниците. […]


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: