Храна на чай

2 септември 2008

Гледам аз една обява в jobs.bg за работа от рода на „Американска фирма с 28 години съществуване открива компютърен офис в България и по този случай търси да наеме служители за търговски консултанти…“. Пращам си аз на шега CV- то и гледам на мейла одобрили са ме. Звъня за да одобря, че ще присъствам на общото интервю и разбрах, че става въпрос за компания, която се занимава с wellness.

Отивам на другият ден рано, рано и в една зала забелявам продуктите им – хранителна добавка, която се приема като сокче, или както те се изразиха се приема вместо сутрешният чай или кафе и ти предоставя всички необходими хранителни вещества, витамини и тем подобни вълшебни и необичайни вещества. Един час говориха за компанията и продукта, като представиха себе си като много доволни клиенти на продуктът, който ги прави жизнени и слаби. Е естествено повечето от тях бяха 40 – 50 годишни жени с наднормено тегло, но поне в почивката го подкараха на жизненост. Е „леко“ бяха фалшиви нещата, особено когато станаха и почнаха да танцуват и да пляскат с ръце хора на горепосочената възраст.  В това естествено няма нищо лошо, но поне да го играеха по – добре, да бяха прикрили заспалите физиономии.

Тези хора бяха измамници, в законното си право за това, но не и в морално такова.  Те не лъжеха никой, но явно премълчават пред приятелите си, че вземат 25% – 50% от цената на продукта, който продават. И то какъв продукт! Хранителна добавка, скъпо сокче, което твърдят, че е евтино, защото дозичката от него струвала 1.70 лв, (или 85 стотинки за този, който я продава). Интересното е че като махнем и фирмената печалба се оказва, че това сокче наистина е евтино,  макар и неприятно на вкус – почерпиха ни.  Със сигурност не ми помогна със съдържанието си на сума ти и минерали, витамини и други неща, ежедневната липса на които била критична.
Аз пък ви препоръчвам хляба! И сочното свинско. И шкембе чорба с много люти чушки и чесън. 😀
И ако някой познат ви предложи да си купите от него това „нещо“ го ударете силно за опита му да ви ограби пладнежки и приятелски. А ако наистина сте навити да пробвате това по – добре станете техен представител, плащате си 80 лева за да започнете работа при тях (да плащаш си за да работиш…) и получавате една кутия безплатно, да „кусате“ и така да хвалите. Пък и после цените на другите кутии ще са ви с 50% по ниски. 🙂

Тези хора са луди, поне да продаваха вода в бутилки….

Изображение: Myspace.com

Advertisements

One Response to “Храна на чай”

  1. longanlon Says:

    чиста пирамида са тия и всички подобни на тях


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: