Узакониха купуването на гласове!

3 септември 2008

Досега не съм се замислял колко много пари се дават за купуване на гласове. Явно че тази година, нашето обично правителство и по – точно БСП, защото предполагам, то най – много би спечелило от подобен ход, официално се блазни на група хора по видим начин, така че те от благодарност догодина да гласуват за него.

Знаем, че подпомагането в края на годината не е за първи път, правителството раздава подобни помощи вече 4 – та година. Тази година сумата беше още по – увеличена и нашите баби и дядовци тази година ще получат по 100 лева, които са предназначени да не намалят покупвателната способност на старите хора и да преборят инфлацията. Интересно ми е защо не ги дават като увеличение на пенсиите? 100 лева на година са 7,3 лева на месец, толкова дава една и от онези компании, които определят рейтинга на предаванията за да си поставите устройство в къщата. Като към това увеличение добавим и парите, които сега ще отидат в най – върлите привърженици на комунизма, а и от там на БСП, „изявените трудещи се хора в пенсионерските клубове“ един вид „Благодаря“ от страна на партията, сумата ще стане значителна и честно казано правителството нямаше да си навлече гнева на мислещи хора.

Естествено тези пари не отиват в пенсионерите, а в правителствени приятели, роднини, спонсори, които са собственици на хотелите. Попълват хотелите в края на сезона, когато са празни. Парите за болници, училища, пътища и всички останали проблемни сектори отиват в шепа връзкари. И то напълно безпрепятствено, чисто законно.

100 лева се полагат и на социално слабите. Тоест, освен на многото бедни българи опит за купуване на гласовете ще има и върху ромският етнос. Явно кебапчетата са демоде, а аз с нетърпение чаках първите си избори догидина и съпътстващие ги гощавки. 🙂 Всъщност подобна помощ не може да се изкаже като купуване на гласове, защото ги няма хората отпред и сред комисиите, които да следят кой за кого гласува, но дори да го извадим от политическа гледна точка икономическо е неооправдано да се дават еднократни безцелни помощи, защото на правителството му артисали пари. Вярно е, виждаме много повече дейност когато ни дадат пари на ръка, но тези пари са взети от нас така или иначе.

Аз пък предлагам от външният ни дълг да се отделят пари и да се дадат на БТВ за да се разпространява безплатно от кабелните оператори. 😀 -Делян Делчев по темата-

А ето и кои ме изпревариха със статията и бяха допълнителна причина малко късно да изкажа мнението си.

Наблюдател
Мартин Димитров
Иван Бедров

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: