Следизборни ситуации

9 май 2009

Освен ако социолигечските изследвания не са напълно объркани България ще бъде свидетел отново на коалиционно правителство… Въпросът в какво.

Бойко + Синята коалиция (СДС, ДСБ)

Герб едва ли ще надхвърли 50% от гласовете на народа (особено с Бойко начело), така че ще трябва да търси коалиция.
Това поне за мен е очакваното правителство. Предпочитам Бойкостов да съставят кабинет, отколкото да продължа да гледам до болка познатият ни филм.

БСП + ДПС

Може и до това да се стигне при една ниска активност на изборите. А и те излязоха с тази хубава рекламна кампания, в която не се споменава, че за България нямаше друг ход освен нагоре, а от управленият зависеше само с какви темпове. Знам само, че не ги искам обратно.

Бойко + Синята коалиция + Атака

Нищо чудно ако не им стигат проценти на първите две партии да загърбят интересите на България и да прикоткат и без това готовата Атака към тях.

Бойко + Атака

Ако пък не мине кандидатурата на СДС и не участват на изборите, както е вероятно да се случи, Герб ще търсят управление заедно с Атака, стига общите проценти да им стигат, а ако не ще се случи вторият вариант. Друг е въпросът, че Бойко имаше предизборни обещания и пред циганите.

Бойко + Станишев

Това е една слабовероятна конфигурация, за която чух за първи път сред коментарите в блога на Юруков. Там се твърди, че Мартин Димитров работи за ДПС и затова волно прецаква кандидатурата на СДС за изборите, така че накрая предварително договорилите се партии да кажат пред общественото пространство „Еми нямаме друг избор.. Криза е – няма пари за нови избори… Ние представляваме вота на 70% от българите… „.  На мен лично ми се струва несериозно.

П.п.

Повторни избори

П.п. Съединието прави силата!

Advertisements

8 Коментари “Следизборни ситуации”

 1. EMpire Says:

  Дреме ти каква ще е коалицията 🙂
  Няма да станеме по-добре,който и да дойда на власт.
  Моята партия е АПК !
  Апни,пийни,клецни ! 😀

 2. ssk Says:

  Ти пък бетер от народа във вазовите произведения…

  Не е работата кой е добър тук ,а кой е по – малко лош…

 3. marystaneva Says:

  Бойко си спазва обещанията, независимо дали са дадени пред цигани или не. Но ти пропускаш някои партии, които вероятно също ще влезнат в парламента – РЗС, ВМРО, НДСВ…
  Според мен е най-добре ГЕРБ да управляват сами, за да се знае кой носи отговорност, а не като сега всеки да се оправдава с коалиционните си партньори за неизпълнените обещания.

 4. ssk Says:

  Добре, мисля, че беше казал, че и ще вкара циганин ако не за зам. министър, то поне като депутат. Да речем това ще го спази, но пак няма да му е проблем да управлява с Атака.

  Честно казано няма да е лошо да има една партия, която да регулира това, което прави ГЕРБ и то като коалиционен партньор, а не като опозиция…


 5. Бойко спазва луковици.
  Нали щеше да „уволни“ Герджиков още в понеделник… 😀

  Лъжата в заявените намерения си джаса мамата – няма отърване. Като излъжеш веднъж, после винаги те преследва.

 6. marystaneva Says:

  БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ, сигурно щеше да го уволни, ако имаше защо. Не можеш да уволниш някого, ако няма доказателства, че е извършил престъпление или че е корумпиран. В този случай съм по-склонна да се съглася със ssk и се надявам, въпреки проблемите, които има в момента, това да е СДС.
  А, между другото, нашата улица беше като лунен пейзаж. Асфалтираха я точно преди местните избори /2005г./, когато Герджиков беше ВИ длъжността кмет и асфалтът все още е здрав, като изключим кръпките, направени след това от „Софийска вода“.
  Колкото до обещанията, Борисов ги изпълнява, макар и не толкова бързо, колкото ни се иска на всички, включително и на него. Знаеш как предишният СОС бламираше всяко негово предложение. Знаеш че бюджетът /в проценти/ на София е орязан наполовина. И все пак вече имаме нов устройствен план, доста основно ремонтирани улици, нова отсечка от метрото, нови детски градини, детски площадки, игрища… Спряха се ония заменки, спряха се кражбите в общинските предприятия, много сигнали се дадоха на прокуратурата… Има готови проекти за канализация и водопровод на по-отдалечените квартали, за които е осигурено финансиране и ще тръгнат скоро, след като ЕС отпусне забавените пари по ИСПА. Не мисля, че е малко, въпреки че не е достатъчно. Ще имаме и завод за преработка на отпадъци, и естакади, и паркинги, и велоалеи… За 20 години преход кой друг е изпълнил толкова от обещаното? Направи го в София, въпреки всички спънки. Защо да не го направи и в страната? Бойко не е идеален или безгрешен, но лично аз в момента не виждам по-добра кандидатура.

 7. EMpire Says:

  Хора,както и да си чешеме езиците все е тази 🙂
  Бойко ще спечели много гласове на изборите,може би ще направи коалиция,може би не,ама народа е казал :
  „че изчекаме,па че видиме“ 🙂

  Лично аз ще гласувам за партията на Яне Янев – РЗС 🙂

 8. Vasiliy Says:

  Да РЗС е добър избор. Бойко трябва да управлява още 4 години София, че да спре да зяпа към премиерския пост и да си свърши работата ако не с друго, то поне със сериозните проблеми като боклука например. Нека първо докаже, че е идеален за какъвто се пише и после да плюе останалите политици и лошия материал. А ако се коалира с Костов… пак ще ни украдат яката…


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: